В Одесі серед ночі молодик вдарив ножем у серце працівника поліції (фото)

Капітан одеської поліції, намагаючись заспокоїти групу осіб, які порушували нічну тишу галасом та лайкою, отримав удар ножем у груди. У тяжкому стані пораненого поліцейського було госпіталізовано.

Винуватця нападу працівники внутрішньої безпеки НПУ та поліції Одеси затримали вже за годину після події. На нього чекає позбавлення волі на чималий термін.

Близько півночі оперативниками Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України було отримано інформацію про напад на співробітника поліції.

33-річний старший інспектор відділу охорони публічного порядку Управління превентивної діяльності ГУНП у Одеській області повертався додому після служби. Біля одного з будинків він побачив групу молодих людей, серед яких дівчина та парубок голосно лаялися між собою. Крики і нецензурна лайка явно порушували громадський спокій. Капітан поліції, представившись, зробив зауваження дебоширам, але у відповідь почув від агресивно налаштованого молодика зневажливу фразу, а потім – раптовий удар ножем у груди. Після цього вся компанія кинулась тікати.

Пораненому поліцейському ще вистачило сил зателефонувати на спецлінію «102», а далі він втратив свідомість. Медики госпіталізували його у важкому стані – ножем зловмисник поцілив поліцейському у ділянку серця.

Протягом години оперативних заходів працівники внутрішньої безпеки НПУ та поліції Одеси встановили усіх, хто був учасником цієї події та особу нападника. Ним виявився 21-річний місцевий мешканець, раніше судимий за розбійний напад групою осіб, який на теперішній час є підсудним за ст.155 (Статеві зносини з особою яка не досягла статевої зрілості) Кримінального кодексу України.

Знаряддя злочину правоохоронці вилучили. Самого зловмисника затримали на підставі ст.208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Під час затримання парубок не виявив жодного каяття у скоєному, навпаки – погрожував іншим співробітникам поліції розправою.

Слідчими поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури, розпочато кримінальне провадження за ст.348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) КК України. Готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція зазнаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...