Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

В Одесі судитимуть організоване злочинне угруповання наркодилерів

Ілюстративне фото

Більше 100 оборудок задокументували поліцейські протягом кількох місяців. Чотирьох осіб поліцейські відправили на лаву підсудних. Їм загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Учасники організованої злочинної групи збували наркотичний засіб канабіс та психотропні речовини амфетамін й Alfa PVP шляхом відправлення посилок по всій території України. Для пошуку «клієнтів» та обговорення з ними замовлень вони використовували соціальні мережі та мобільні додатки, а гроші за «товар» отримували на криптогаманці.

Більше 100 оборудок задокументували поліцейські протягом кількох місяців. Загальний дохід зловмисників щомісяця становив більше 2 млн 250 тис. грн. Заробіток від протиправної діяльності окремими особами використовувався не лише для власних потреб, а й для розширення наркобізнесу.

До угруповання входили жителі Одеси віком від 24-х до 49-ти років. Кожен виконував свою роль – закупника, перевізника, фасувальника, розповсюджувача.

У якості речових доказів протиправної діяльності членів угруповання поліцейські вилучили наркотики та психотропи на загальну суму за цінами «чорного» ринку 1 млн 658 тис. 600 грн, а також ваги, пакувальний матеріал, «чорнові» записи, гроші, телефони та автомобіль.

Трьом учасникам організованої злочинної групи та одному їхньому пособнику, який не був посвячений у всі оборудки, слідчі висунули обвинувачення залежно від їхніх ролей за кількома статтями Кримінального кодексу України:

–    за ч. 2 та ч. 3 ст. 307 – незаконне придбання, зберігання, пересилання з метою збуту, а також незаконний збут психотропних речовин та наркотичних засобів, вчинений за попередньою змовою групою осіб, зокрема в особливо великих розмірах, повторно;

–    за ч. 1 ст. 306 – використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин, з метою продовження їх незаконного обігу.

За ці злочини чинним законодавством передбачене покарання до 12-ти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Двом зловмисникам суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, ще двом – у вигляді застави, яку вони сплатили. Обвинувальні акти щодо всіх скеровані до суду для розгляду справи по суті.

Матеріали відносно організатора ОЗГ слідчі виділили в окреме провадження. Зловмиснику заочно повідомили про підозру за ч. 3 ст. 307 ККУ, він оголошений у розшук.

Заходи проводили працівники управління боротьби з наркозлочинністю, слідчого управління, управління кримінального аналізу ГУНП в Одеській області спільно з прикордонниками, за силової підтримки спецпідрозділів обласної поліції КОРД та батальйону поліції особливого призначення, під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

Відділ комунікації поліції Одещини

Exit mobile version