Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

В Одесі викрито незаконну схему привласнення грошей у поліції

Оперативники Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції встановили причетність колишнього начальника конвойної служби одеської поліції та двох його підлеглих до незаконних оборудок.

Як з’ясувалося, керівник підрозділу надавав послуги з охорони приватному підприємцю. До своєї діяльності залучив свого заступника та ще одного підлеглого, який безпосередньо і взяв на себе функції охоронника. На роботі чоловік не з’являвся, однак зарплату отримував.

Своїми діями спільники завдали збитків державі на суму майже пів мільйона гривень.

Внутрішня безпека поліції спільно зі слідчими ДБР, розташованого у місті Миколаєві, провела у фігурантів санкціоновані обшуки. Під час яких було вилучено та направлено на експертизу службову документацію та інші речові докази, які підтвердили факти протиправних дій.

Коли інформація щодо незаконних оборудок спільників була викрита, керівництво ГУНП провело службову перевірку і застосувало дисциплінарні заходи. Керівника підрозділу було звільнено з лав Нацполіції, а заступника відсторонено від посади на час досудового розслідування.

Наразі за оперативного супроводу оперативників ДВБ НПУ всім трьом фігурантам оголошено про підозру за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Їм загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі.

Також відзначимо, що однією з найважливішою цінністю для Нацполіції є доброчесність. Тому очищення лав поліції від тих, хто не відповідає високим стандартам професійної етики є невід’ємним механізмом для підтримання високих стандартів професіоналізму серед поліцейських.

Процесуальне керівництво здійснює Одеська обласна прокуратура.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

Exit mobile version