Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

В Одесі затримали двох приїжджих чоловіків, які пограбували місцевого молодика

Правопорушники заманили потерпілого у безлюдне місце, побили і відібрали телефон вартістю майже 50 тисяч гривень. Слідчі повідомили фігурантам про підозру. Їм загрожує до 10-ти років ув’язнення.

Поліцейські встановили, що об’єкт для пограбування зловмисники обрали в інтернеті. Один зі спільників почав онлайн-спілкування з 21-річним одеситом, а згодом домовився з ним про зустріч і завів у тихий провулок. До них підійшов другий зловмисник. Молодика побили, «почистили» його кишені, забрали мобільний телефон і втекли, спричинивши матеріальний збиток у сумі майже 50 тисяч гривень.

Потерпілий одразу звернувся в поліцію. Правоохоронці вже наступного дня встановили правопорушників. Ними виявилися чоловіки 24-х та 32-х років, які нещодавно приїхали в Одесу з інших регіонів і мешкали в орендованій квартирі.

Поліцейські розшукали фігурантів і затримали в процесуальному порядку. Чужий гаджет був у них. Його долучили до справи в якості речового доказу.

Як повідомила слідча відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 Аріна Черненко, зловмисникам повідомлено про підозру у відкритому викраденні чужого майна, тобто грабежі, поєднаному з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану. Цей злочин кваліфікується за частиною 4 статті 186 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк до десяти років.

За клопотанням слідчих суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває.

Процесуальне керівництво у провадженні здійснює Малиновська окружна прокуратура міста Одеси.

Одеське районне управління поліції № 1

Exit mobile version