Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

В США провели обшуки у прокремлівського політолога

© Getty Images

З 2018 року Дмітрій Саймс є провідним ведучим «Пєврвого канала» РФ.

Агенти Федерального бюро розслідувань США провели обшуки у американському маєтку політолога та ведучого російського «Первого канала»  Дмітрія Саймса в Хантлі, штат Вірджинія, повідомляє видання Rappahannock News.

Представниця ФБР Саманта Шеро заявила журналістам, що обшуки були санкціоновані судом і відбулись у рамках розслідування стосовно Саймса. При цьому деталі розслідування Шеро не розкрила.

За словами сусіда Саймса, агенти ФБР приїхали до маєтку вранці у вівторок, 13 серпня, і почали вивозити різні предмети. У четвер, 16 серпня, агенти знову з’явилися у маєтку.

Ведучий російського державного пропагандистського каналу поскаржився, що його офіційно не повідомляли про слідчі дії.

«Я не бачив ордера. Зі мною не зв’язувалися ні правоохоронні органи, ні будь-хто. Я спантеличений і стурбований», – заявив 76-річний Саймс журналістам та зазначив, що зараз перебуває за межами США.

Дмітрій Саймс — видавець та експрезидент американського Центру національних інтересів, керувати яким його призначив ще колишній президент Річард Ніксон. Саймс був неофіційним радником Ніксона із зовнішньої політики і регулярно їздив з ним до Росії та інших колишніх радянських республік, а також до країн Західної та Центральної Європи.

З 2018 Саймс веде передачу «Велика гра» на російському «Первом канале». 2023 року політолог був модератором пленарної сесії Петербурзького міжнародного економічного форуму за участю президента РФ Владіміра Путіна.

За даними Rappahannock News, Саймс також мав тісні зв’язки з президентською кампанією та адміністрацією експрезидента США Дональда Трампа. // Дзеркало тижня

Exit mobile version