В Україні створили сайт для захисту жінок і дітей від торговців людьми

Інформація з safewomen.com.ua може бути корисна жінкам як в Україні, так за кордоном.

В Україні запустили веб-сайт з інформацією про способи захисту українських жінок і дітей від торговців людьми.

В Україні створили сайт з порадами для жінок і дітей / фото УНІАН (В'ячеслав Ратинський)

В Україні створили сайт з порадами для жінок і дітей / фото УНІАН (В’ячеслав Ратинський)

Як повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики, інформація з safewomen.com.ua може бути корисна як українкам, які залишились в Україні, так і тим, які перебувають за кордоном.

На веб-сайті можна отримати інформацію про правила безпеки, як захиститись від торгівців людьми, та небезпечні сигнали, які свідчать, що людина потрапили у ситуацію торгівлі людьми. “Наприклад, у вас забрали паспорт та документи, позбавили засобів зв’язку, відмовляють у наданні медичної допомоги, обмежують вашу свободу пересування, відпочинок і харчування, утримують у замкнутому приміщенні, пропонують нереалістичні умови праці та фантастичну зарплату, до вас застосовують фізичне або сексуальне насильство, тиск, маніпуляції тощо”, – йдеться у повідомленні.

Також на сайті є поради, що куди звертатися, якщо людина потрапила у таку ситуацію або є свідком такої ситуації після перетину державного кордону. На safewomen.com.ua є контактні дані, за якими можна звернутись до офіційних структур або спеціалізованих і перевірених громадських організацій з 28 країн, включаючи Україну.

На сайті розміщена інформація про національну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії насильству за ознакою статі (1547) та гарячу лінію екстреної допомоги в усіх країнах ЄС (112). // УНІАН

You may also like...