Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Вбивство у дитячому літньому клубі Британії: що відомо про загиблих та нападника

У вбивстві дітей підозрюється 17-річний хлопець родом з Кардіффа

У місті Саутпорт на північному заході Англії в понеділок, 29 липня, чоловік напав на людей у дитячому літньому клубі. Внаслідок чого загинуло троє дітей. Про це повідомляє BBC.

Сім’я Бібі Кінг розповіла про своє «спустошення» через її втрату / сімейний архів

«Слів неможливо описати горем і розладом, які сьогодні відчуває наша спільнота Маршсайд», – сказали у початковій школі, де навчалася дівчинка.

Семирічна Елсі Дот Стенкомб була ученицею Farnborough Road Infant School. ЇЇ школа описала як «турботливу та харизматичну дівчину».

Елсі Дот «усі обожнювали» в її шкільній громаді / сімейний архів

Директор Дженніфер Сефтон сказала, що Елсі була «люблячим і яскравим членом нашої чудової спільноти», додавши, що школа «розбита горем і спустошена» її смертю.

Сім’я дев’ятирічної Аліси Дасілви Агіар, яка померла від отриманих травм у вівторок рано вранці, сказала: «Продовжуй посміхатися і танцювати як ти любиш це робити наша принцеса. Як ми казали раніше ти завжди будеш нашою принцесою і ніхто цього не змінить».

Сім’я Аліси Дасілви Агіар отримує підтримку від уряду Португалії / сімейний архів

Міністр спільнот Португалії Жозе Сезаріо заявив, що його уряд продовжуватиме надавати родині «потрібну підтримку».

Що відомо про нападника?

29 липня поліція затримала хлопця з ножем, який напав на людей у дитячому літньому клубі. Представниця поліції Саутпорта Серена Кеннеді підтвердила, що за підозрою у вбивстві затримали 17-річного хлопця родом з Кардіффа, що в Уельсі.

«Ми можемо підтвердити, що інцидент наразі не розглядається як пов’язаний з тероризмом», – заявили в поліції.

Напад стався в невеликому громадському центрі, де діти молодшого шкільного віку відвідували захід, присвяченому співачці Тейлор Свіфт.

«Відомо, що діти були на заході Тейлор Свіфт у танцювальній школі, коли злочинець, озброєний ножем, увійшов у приміщення та почав нападати на тих, хто всередині. Ми вважаємо, що поранені дорослі намагалися захистити дітей під час нападу», – сказала Серена Кеннеді.

Мотив ножових поранень невідомий. Поліція повідомила, що заарештованого юнака опитують детективи.

Згодом 31 липня у британському місті Саутпорті під Ліверпулем сталися заворушення. Сотні людей зібралися біля мечеті та влаштували конфлікт – почали кидати цеглу, пляшки та інші предмети до мечеті та поліції. Згодом демонстранти підпалили поліцейський фургон, кидали в поліцейських пляшки та урни на колесах.

За словами поліцейських, заворушення почалися після закликів в інтернеті до протестів біля мечеті, яка розташована неподалік місця трагедії. Незадовго до цього місцеві жителі зібралися для вшанування пам’яті загиблих.

Exit mobile version