Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Від 3500 євро до 8000 доларів брала рецидивістка за незаконне переправлення чоловіків за кордон

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру 39-річній жительці Чернівецького району за фактом незаконного переправлення осіб через держкордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, раніше засуджена за аналогічний злочин жителька Буковини знову долучилась до схеми незаконного переправлення військовозобов’язаних через держкордон. Жінка налагодила співпрацю з іншими організаторами незаконної переправи та забезпечувала супровід, поселення та трансфер чоловіків призовного віку до лінії розмежування держкордону, а також відповідала за розрахунок за надані послуги.

Встановлено, що наприкінці вересня цього року за 16000 доларів США та 7000 євро жінка намагалась незаконно доправити до Румунії 4 чоловіків віком від 27 до 50 років. Однак, їх викрили прикордонники неподалік державного кордону.

Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативно внесення застави у розмірі понад пів мільйона гривень.

Встановлюються інші причетні до злочину особи.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції за оперативного супроводу оперативно-розшукового відділу 31 прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Чернівецька обласна прокуратура

Exit mobile version