Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Військовослужбовцю повідомлено про підозру за фактом вчинення держзради та участі у терористичній організації

За процесуального керівництва прокуратури Рівненської області спільно з СБУ 18 січня 2020 року викрили та припинили підривну діяльність військовослужбовця однієї з бойових бригад ЗС України, дислокованої на Дніпропетровщині. Наразі йому повідомили про підозру за ст. 111 та ст. 258-3 КК України (державна зрада, участь у терористичній організації).

За даними слідства, у період з березня 2017 року по лютий 2019 року громадянин України, ймовірно, проходив «військову службу» у спецпідрозділах терористичної організації «Донецька народна Республіка». Повернувшись на підконтрольну територію України він вступив до лав одного із підрозділів ЗСУ.

За версією слідства, перебуваючи в ЗСУ, вказаний громадянин не відмовився від злочинних намірів, та, встановивши контакт з особою, яка позиціонувала себе співробітником ФСБ РФ, збирав інформацію військового характеру про ротацію, переміщення, озброєння підрозділів ЗСУ та передавав її останньому, що могло заподіяти шкоду обороноздатності держави.

На даний час слідчим за погодженням з процесуальним керівником до суду направлено клопотання про обрання зазначеній особі запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Рівненської області

Exit mobile version