Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Внаслідок завищення вартості паркування громада Дніпра не дорахувалася понад ₴9 млн: відповідатимуть двоє посадовців

Директор одного з департаментів Дніпровської міської ради та керівник ТОВ налагодили схему заволодіння коштами дніпрян, завищивши тарифи на паркування у 6 разів.

Як встановили слідчі обласної поліції, у 2018 році директор одного з ТОВ завідомо вніс неправдиві відомості до офіційного документу та встановив завищені тарифи за паркування автомобілів. Директор департаменту Дніпровської міської ради підписав документ, на основі якого була затверджена завищена вартість платного паркування транспортних засобів у Дніпрі.

Через злочинні дії посадовців територіальна громада Дніпра зазнала збитків на суму 9,2 млн гривень.

13 вересня обом чоловікам слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Злочин задокументували слідчі слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури. Оперативний супровід здійснювали працівники СБУ в області.

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області

Exit mobile version