Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

«Вовчий» суд назвав свою ліквідацію неконституційною

Рішення Верховної Ради України про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) не відповідає Конституції та вимогам воєнного часу.

ро це йдеться у заяві ОАСК, оприлюдненій пресслужбою відомства увечері у вівторок, 13 грудня.

“Сьогодні Верховна Рада ухвалила законопроект №5369 про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду. Таке рішення не відповідає положенням Конституції України, положенням процесуального законодавства та вимогам воєнного часу”, – йдеться у заяві.

В ОАСК вважають, що “десятки тисяч справ, які перебувають на сьогодні в провадженні суду, буде передано спочатку до Київського окружного адміністративного суду, а потім до Київського міського окружного адміністративного суду”. І щоразу провадження розпочинатимуть спочатку.

“Судді і працівники апарату суду будуть діяти відповідно до приписів Конституції та профільного законодавства”, – йдеться у заяві.

Нагадаємо, що Верховна Рада України на засіданні 13 грудня ухвалила в цілому президентський законопроєкт 5369 про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва. Натомість має бути утворено Київський міський адміністративний суд.

Окружний адміністративний суд Києва неодноразово відзначався скандальними рішеннями. Одне з останніх – зняття статусу памʼятки з будівлі “Квітів України”, що фактично дозволяє забудовнику знести цю модерністську споруду.

Крім того, саме в ОАСК подавали позови щодо відновлення на посаді експрезидента Януковича. Журналісти “Схем” вважають, що деякі судді ОАСК могли бути задіяні в сценарії Кремля з “поновленням” колишнього президента.

Проти голови суду Павла Вовка в США нещодавно застосували санкції. На цей крок пішли через вимагання хабара в обмін на втручання в судові справи.

Справа з підозрами Вовка і його заступника Євгена Аблова та судді Погрібніченка тягнеться ще з 2019 року, коли опублікували так звані плівки Вовка. Фраза “Шеф, давайте что-то учудим” з вуст Аблова стала крилатою. // LB.ua

Exit mobile version