Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Викрито агентурну мережу ФСБ, до якої входили ексохоронці Януковича

Оперативники ДВБ Нацполіції у взаємодії із контррозвідкою Служби безпеки заблокували агентурну мережу ворога. Кремлівські спецслужби планомірно збирали інформацію про діяльність українських правоохоронних органів та спецслужб, а також окремих їх працівників, політичних діячів та публічних осіб з метою подальшого вербування та проведення інформаційно-психологічних операцій.

Встановлено, що очолив мережу завербований спецслужбами колишній охоронець Януковича, який разом з ним втік з України. До співпраці він залучив ще одного свого колишнього колегу-зрадника, теж охоронця президента втікача, з яким і будував власну мережу інформаторів.

Одним з учасників мережі був чинний військовослужбовець Нацгвардії, який мав добувати дані із закритих баз правоохоронних відомств та вербувати інших осіб.

Військовослужбовця затримали у Києві та оголосили йому про підозру за ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі. Суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою.

Дії двох інших фігурантів, колишніх охоронців Януковича, які нині перебувають у росії та окупованому Криму, кваліфікуються як державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч.ч. 1, 2 ст. 111) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Заходи з викриття оперативники внутрішньої безпеки Нацполіції проводили у взаємодії зі співробітниками СБУ у м. Києві та Київській області. Досудове розслідування здійснює ГСУ СБУ, процесуальне керівництво – Офіс Генерального прокурора.

Національна поліція України

Exit mobile version