Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Вимагання у складі ОЗГ: на Тернопільщині повідомили про підозру кримінальному «авторитету» та двом його спільникам

За скоєне їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у квітні цього року оперативники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області знешкодили діяльність злочинної групи, яка займалася вимаганням неіснуючого боргу у жителя Тернополя.

Організатор групи – кримінальний авторитет, який отримав статус «наглядача» за Тернопільською областю. До злочину залучив двох раніше судимих осіб зі свого найближчого оточення. До вимагання зловмисники ретельно готувалися та чітко розподілили між собою ролі.

У разі несплати коштів у визначений термін погрожували потерпілому фізичною розправою та систематично чинили на нього психологічний тиск. Слідчі поліції задокументували два факти передачі коштів вимагачам — 20 000 і 100 000 гривень відповідно.

Фігурантів було затримано та повідомлено їм про підозру за ч.4 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Суд обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

У ході досудового розслідування слідчі поліції зібрали достатньо докази, що свідчать про вчинення фігурантами вимагання у складі організованої злочинної групи. 5 вересня усім підозрюваним інкриміновано ст. 28 ч.4. 189 Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Тернопільська обласна прокуратура.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Exit mobile version