За $17200 хабаря до 9 років позбавлення волі засуджено ексголову РДА на Хмельниччині

За публічного обвинувачення Офісу Генерального прокурора судом визнано винним колишнього голову РДА в Хмельницькій області у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368 КК України).

Вироком Ізяславського районного суду Хмельницької області йому призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на 3 роки і конфіскацією майна.

У суді доведено, що колишній голова однієї з райдержадміністрації Хмельницької області з березня по серпень 2018 року вимагав та одержав від представника суб’єкта господарювання 17200 дол США неправомірної вигоди за винесення розпорядження про виготовлення та затвердження технічної документації із землеустрою, а також укладення договорів оренди земельних ділянок для ведення сільського господарства терміном на 10 років.

Вирок суду не набрав чинності.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Офіс Генпрокурора

You may also like...