За 500 доларів одесит пропонував «членство» в антикорупційній громадській організації

За грошову винагороду зловмисник обіцяв вплинути на «потрібних» людей для вступу в організацію. Слідчі повідомили фігуранту про підозру. Йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Протиправну діяльність правопорушника викрили та задокументували оперативники Одеського районного управління поліції №1 разом зі слідчими  відділу поліції №3 ОРУП № 1 під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси.

Фігурант розповів знайомому, що працює помічником в одній з антикорупційних громадських організаціях та за грошову винагороду може посприяти вступити до неї, вплинувши на «потрібних» людей. Зі слів зловмисника, наявність посвідчення члена ГО надавала б можливість безперешкодного проїзду блокпостів, уникати перевірок військово-облікових документів, а іноді, за попереднім узгодженням з керівництвом, навіть їздити містом в комендантську годину.

Спочатку фігурант повідомив, що членство в організації коштуватиме  майбутньому «борцю з корупцією» 1500 доларів, а згодом зробив знижку і взяв лише 500 доларів та анкетні дані для виготовлення посвідчення.

Вже наступного дня на одній з центральних вулиць міста правоохоронці затримали зловмисника під час передачі виготовленого посвідчення новому члену організації.

Під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси слідчі поліції повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України, тобто у одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. За скоєне йому загрожує покарання штрафом від 34 тис. 93 тис. 500 грн або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років. Нині слідчі клопочуть про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Слідство триває.

Одеське районне управління поліції №1

You may also like...