Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

За держзраду судитимуть черкащанку, яка передавала інформацію представникам рф

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жительки м. Черкаси за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України) та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що черкащанка мала проросійські погляди та працювала на рф з початку вторгнення окупаційних військ в Україну. Вона збирала та за допомогою месенджерів передавала представникам країни-агресора інформацію, фото та відеоматеріали про розташування на території Черкаської області військових об’єктів Збройних Сил України.

До вирішення справи по суті обвинувачена перебуватиме в умовах слідчого ізолятора.

Досудове слідство у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкцією ч. 2 ст. 111 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років або довічне покарання, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

Exit mobile version