Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

За допомогою гранат Ф-1 «вирішували» сімейні та сусідські питання двоє жителів Одещини

Правопорушникам загрожує до семи років позбавлення волі. Одного вже відправили на лаву підсудних.

На спецлінію «102» подзвонила жителька Ізмаїла і повідомила, що під час сварки з сусідом він приніс з дому гранату. Чоловік показав вибухонебезпечний предмет, натякнув, що може застосувати його, якщо жінка не буде добре поводитися, і пішов геть.

А житель одного з населених пунктів Татарбунарської територіальної громади повідомив на спецлінію «102», що його вітчим погрожував матері підірвати гранату через те, що вона хоче з ним розлучитися.

На місця подій одразу прибули слідчо-оперативні групи територіальних підрозділів поліції та спеціалісти управління вибухотехнічної служби обласної поліції. В ході проведення першочергових слідчо-розшукових заходів правоохоронці розшукали зловмисників і вилучили боєприпаси. Ізмаїлець сховав гранату в оселі літньої пані, яка живе поряд із ним і якій він допомагає по господарству. Житель Татарбунарщини зберігав вибухонебезпечний предмет за місцем мешкання.

За висновком експертів, вилучені корпуси гранат з запалами належать до бойових припасів, є конструктивно сумісними та в сукупності утворюють придатні до вибуху ручні осколкові гранати Ф-1.

Слідчі повідомили фігурантам про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України – у придбанні, носінні та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Слідство щодо 47-річного жителя Татарбунарщини вже завершено і обвинувальний акт скеровано до суду. Досудове розслідування щодо 46-річного ізмаїльця ще триває.

Згідно з чинним законодавством, чоловікам загрожує позбавлення волі на строк до семи років. Звідки в них небезпечні предмети, поліцейські встановлюють.

Правоохоронці зауважують: відповідно до ч. 3 ст. 263 ККУ, не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Жінка, якій через розлучення погрожував її чоловік, писати заяву щодо  домашнього насильства відмовилася.

Закликаємо громадян не терпіти свавілля домашніх кривдників, а повідомляти про їхні протиправні дії в поліцію і разом доводити їх до суду.

Відділ комунікації поліції Одещини
(за матеріалами Ізмаїльського та Білгород-Дністровського РВП)

Exit mobile version