Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

За незаконне заволодіння приміщенням на Сумщині судитимуть ексголову правління сумської будівельної компанії

Слідчі слідчого управління у взаємодії з управлінням карного розшуку ГУНП в Сумській області поліції завершили досудового розслідування відносноколишнього голови правління однієї з місцевих будівельних компаній, який заволодів майном підприємства та легалізував його. Наразі за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно екголови.

За даними слідства, на той час голова правління повідомив підлеглим, що має намір особисто придбати офісне приміщення загальною площею 348,06 кв. м, яке розташоване у багатоповерхівці, збудованій очолюваною ним будівельною компанією. Запевнивши свого заступника, що сплатив кошти за нерухомість, він підписав акт прийому-передачі та зареєстрував права власності на об’єкт нерухомості за собою.

Однак згодом з’ясувалось, що на той час голова правління не здійснював жодних платежів, відтак незаконно заволодів офісним приміщенням. Відповідно до висновку експертизи витрати на будівництво зазначеного приміщення склали 946 тис. грн.

З метою легалізації майна, отриманого злочинним шляхом, обвинувачений передав зазначене офісне приміщення як майновий вклад до статутного капіталу одного з товариств з обмеженою відповідальністю. На той час ринкова вартість майнового вкладу була оцінена в 2 млн 956 тис. грн. Вже через 14 днів він продав свою частку в статутному капіталі товариства третій особі.

Дії зловмисника кваліфіковано за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209 Кримінального кодексу України. Нагадуємо, ексголову правління вже судять за розтрату майна компанії на 3,4 млн грн шляхом службового підроблення.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Exit mobile version