Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

За незаконну приватизацію земельної ділянки площею 14 га судитимуть посадовця Держгеокадастру та двох інженерів землевпорядників

За процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно   керівника одного з відділів управління надання адміністративних послуг ГУ Держгеокадастру у Миколаївській області та двох сертифікованих інженерів-землевпорядників за фактом зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги, та у вчиненні несанкціонованих дій з інформацією  (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365-2, ч. 1 ст. 362 КК України).

Слідством встановлено, що інженери-землевпорядники, за попередньою змовою, на підставі підробленого державного акту на право приватної власності на земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею понад 14 га, розташованої в межах Первомайської селищної ради, розробили технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки.

До своєї протиправної діяльності вони залучили посадову особу Держгеокадастру, яка на підставі підробленої документації здійснила ряд несанкціонованих змін в Державному земельному кадастрі, внаслідок яких сформовано земельну ділянку приватної форми власності.

Своїми злочинними діями підозрювані завдали селищній раді збитків на понад 350 тис грн.

Досудове розслідування здійснювали СВ ВП №5 МРУП ГУНП в Миколаївській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області ДСР НПУ.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з можливою конфіскацією майна.

Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Миколаївська обласна прокуратура

Exit mobile version