Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

За одержання хабаря за закриття кримінального провадження затримано столичного поліцейського

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито слідчого СВ Управління поліції в метрополітені ГУНП у місті Києві (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, службовець Нацполіції висловив вимогу громадянину про надання йому неправомірної вигоди у розмірі 15 тис. гривень за не притягнення до кримінальної відповідальності за фактом виявлення холодної зброї (телескопічної палиці) та подальше закриття кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 263 КК України.

Після передачі зазначеної суми поліцейського затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

Заходи з викриття поліцейського здійснювались прокурорами спільно зі слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, при сприянні керівництва ГУ НП у місті Києві, за оперативного супроводження ГВ БКОЗ ГУ СБУ у місті Києві та Київській області та Київського міського управління ДВБ Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київська міська прокуратура

Exit mobile version