Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

За перешкоджання діяльності журналіста та погрозу розправою судитимуть жителя Дрогобича

Прокурори Дрогобицької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо 45-річного мешканця Дрогобича. Йому інкримінують перешкоджання законній професійній діяльності та погрозу щодо журналіста (ч. 2 ст. 171, ч. 1 ст. 345-1 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений погрожував насильством та вбивством одному з журналістів видання «Вибір – правозахисник Львівщини». Чоловік залякував його, вимагаючи припинити збирати інформацію щодо його брата – працівника патрульної поліції.

Медійник у межах своїх професійних обов’язків  виконував редакційне завдання: збирав інформацію щодо дотримання працівниками поліції чинного законодавства при патрулюванні в районі одного з автошляхів Дрогобицького району.

Обвинувачений же став залякувати журналіста, усно висловлюючи погрози побиттям та вбивством.

Досудове розслідуванням здійснювали  слідчі СВ ВП № 3 Львівського РУП № 2 ГУНП у Львівській області та СУ ГУ НП у Львівській області.

Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури

Exit mobile version