Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

За провадження антиукраїнської діяльності судитимуть ексдепутата-регіонала та журналіста з Луганщини

Прокурори органів прокуратури Луганщини скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох ворожих поплічників за фактом колабораційної діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що мешканці Луганська, ексдепутат-регіонал і журналіст, перейшли на бік ворога ще в 2014 році.

До початку повномасштабного російського вторгнення обвинувачені, перебуваючи на території захопленого міста, обіймали керівні посади в різних інстанціях.

Перший ‒ «заступника голови комітету народної ради лнр з питань державної безпеки та оборони, роботи правоохоронних органів та судової системи, законності, захисту прав та свобод людини та громадянина», другий ‒ «голови Луганської республіканської спілки журналістів» та «шеф-редактора у «ДТРК лнр».

У кінці 2022 року так званий «заступник» став «координатором Луганського регіонального відділення політичної партії «ліберально-демократична партія росії» у псевдореспубліці.

На території захоплених населених пунктів регіону він активно проводить заходи політичного характеру на підтримку дій країни-агресора шляхом проведення робочих зустрічей, нарад, загальних зборів, відкриття офісів ворожої партії.

Крім того, активно виступає на камери пропагандистських медіа, де висловлюється на підтримку окупаційного режиму рф.

Інший, обіймаючи наразі посаду «головного художнього керівника ДТРК лнр» створює відеоматеріали та інформаційний контент, спрямовані на дискредитацію дій української влади та ЗСУ.

Такий медіаконтент за його участю транслюється на території псевдореспубліки та активно поширюється в соцмережах.

Наразі обвинувачені оголошені в розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури
(за матеріалами Лисичанської та Сєвєродонецької
окружної прокуратури)

Exit mobile version