Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

За розбій, зґвалтування та вбивство уродженцю Запоріжжя загрожує довічне ув’язнення

Рівненською окружною прокуратурою направлено до Рівненського міського суду обвинувальний акт стосовно раніше судимого уродженця Запорізької області, обвинуваченого у жорстокому розбійному нападі, поєднаному з вбивством та зґвалтуванням жінки (ч. 4 ст. 187, ч. 5 ст. 152, п. 6, п. 9, п. 10 ч. 2 ст. 115 КК України).

Слідством встановлено, що пізно ввечері 25 липня минулого року, після відпочинку біля озера в обласному центрі, п’яний обвинувачений повертався до місця свого проживання. На вулиці В’ячеслава Чорновола він розминувся з 29-річною жінкою, яка поверталася додому з роботи. Обвинувачений наздогнав потерпілу, накинувся на неї і погрожуючи канцелярським ножем, заволодів мобільним телефоном, прикрасами та іншими речами. Не обмежившись розбоєм, чоловік повалив жертву на землю, зґвалтував її та задушив. З награбованим обвинувачений пішов додому. Вранці наступного дня тіло потерпілої виявили перехожі.

Правоохоронці на місці події зібрали докази та того ж дня встановили особу нападника. Його затримали та повідомили про підозру. На вилучених біля потерпілої речах виявили генетичний матеріал обвинуваченого, а вдома у зловмисника знайшли награбоване майно з генетичними матеріалами потерпілої. У ході слідства проведено близько двох десятків експертиз, серед них – судово-медична, комплексна психолого-психіатрична, ряд молекулярно-генетичних досліджень та інші. Усі зібрані докази підтверджують вчинення інкримінованих діянь чоловіком, який до того ж вже відбував покарання за зґвалтування. Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування проводили слідчі Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або й довічне.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Рівненської окружної прокуратури

Exit mobile version