Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

За сексуальне насильство над донькою на 13 років відправиться за ґрати житель Житомирщини

За підтримання публічного обвинувачення ювенальним прокурором Радомишльського відділу Коростишівської окружної прокуратури місцевого жителя визнано винним у зґвалтуванні та розбещенні своєї малолітньої доньки (ч. 4 ст. 152, ч. 2 ст. 156 КК України). Йому призначено покарання – 13 років позбавлення волі. Також вироком суду інформацію про засудженого включено до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Ювенальний прокурор у суді довів, що рідний «батько», житель однієї з територіальних громад Житомирського району, упродовж року вчиняв дії сексуального характеру стосовно 12-літньої доньки.

Потерпіла неодноразово скаржилася матері, однак надійного захисту від неї не дочекалася. Сексуальне насильство пригнічувало емоційний стан дитини, на що звернула увагу шкільний психолог. Після відвертої розмови з малолітньою ученицею працівники навчального закладу викликали правоохоронців.

Відразу після розкриття злочину дівчинку та її рідну сестричку на виховання прийняла прийомна сім’я, де вони перебувають і дотепер.

Наразі у суді триває розгляд справи щодо позбавлення обох горе-батьків батьківських прав.

З дня затримання (жовтень 2021р.) – до набуття вироком чинності обвинувачений перебуватиме під вартою.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Exit mobile version