Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

За службу окупантам судитимуть трьох так званих «силовиків лнр»

Прокурори органів прокуратури Луганщини скерували до суду обвинувальні акти стосовно трьох окупаційних силовиків «лнр» за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що проросійськи налаштовані мешканці Луганщини добровільно пішли на співпрацю з окупаційною владою.

Перший – колишній правоохоронець, який в 2014 році зрадив присязі та перейшов на бік ворога. До повномасштабного російського вторгнення був у складі нзф та воював проти українських військових, потім ‒ служив в «органах мвс лнр».

За «відмінну службу» його було призначено начальником так званого «управління федеральної служби виконання покарань росії по лнр».

Він фактично керував відповідними установами, розташованими на захопленій Луганщині.

На цій посаді пропрацював до початку 2024 року.

Другий обвинувачений – після повномасштабного вторгнення рф добровільно обійняв посаду «в.о. прокурора Попаснянського району лнр». За вказівкою вищого керівництва виявляв проукраїнськи налаштованих громадян.

Остання ‒ в травні минулого року очолила «відділ з питань міграції мвс росії «Сєвєродонецький». Жінка відповідальна за оформлення та видачу документів російського зразка.

Наразі всі обвинувачені оголошені в розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури
(за матеріалами Щастинської, Лисичанської
та Сєвєродонецької окружних прокуратур)

Exit mobile version