Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

За систему вентиляції ціною в ₴60 тис. заплатили з бюджету майже ₴360 тис. – відповідатиме посадовець Палацу дітей та юнацтва

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру завідувачу відділу експлуатації Київського Палацу дітей та юнацтва у службовій недбалості при формуванні ціни на ремонт споруд цивільного захисту та благоустрій території «Водної станції» Київського Палацу дітей та юнацтва, що спричинило істотну шкоду (ч. 1 ст. 367 КК України).

Встановлено, що у червні 2022 року посадовець, до службових обов’язків якого входило розроблення проєктно-кошторисної документації, склав кошторис ремонту та благоустрою території «Водної станції» Київського Палацу дітей та юнацтва. Так, згідно з проєктом, на «Водній станції» мали встановити агрегати системи вентиляції вартістю майже 360 тис. гривень.

Під час слідства встановлено, що фактично там вмонтували витяжну установку, вартість якої згідно з висновком товарознавчої експертизи, становить майже 60 тис. гривень. Однак, завідувач відділу експлуатації, до обов’язків якого також входив контроль вартості ремонтно-будівельних робіт на основі складеного ним кошторису, не вжив належних заходів та не перевірив вартість фактично вмонтованої витяжної установки.

В результаті службової недбалості підозрюваного територіальній громаді м. Києва в особі Київського Палацу дітей та юнацтва завдано збитків на суму майже 300 тис. гривень. Це різниця між реальною вартістю встановленої витяжки та сумою, яку за неї заплатили.

Зазначимо, що під час слідства підрядник у повному обсязі відшкодував ці кошти замовнику робіт – Палацу дітей та юнацтва.

Досудове розслідування здійснюється ВП в річковому порту Київ ГУНП у м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Київської міської прокуратури

Exit mobile version