Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

За вбивство, поєднане із сексуальним насильством, жителя Черкащини засуджено 15 років ув’язнення

Черкаський апеляційний суд залишив в силі вирок Соснівського районного суду м. Черкаси, яким визнано жителя одного з сіл Уманського району винуватим у вчиненні умисного вбивства, поєднаного із зґвалтуванням та крадіжкою (п. 10 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 185, ч. 3 ст. 153 КК України) та засуджено до 15 років позбавлення волі.

Встановлено, що 53 – річний чоловік у ніч з 31.12.2023 на  01.01.2024, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керуючи власним автомобілем, здійснив дотичне зіткнення з місцевою жителькою та силоміць затягнув її до свого автомобіля. Виїхавши у безлюдне місце, вчинив відносно потерпілої садистські дії сексуального характеру та наніс чисельні тілесні ушкодження, від яких потерпіла померла.

Залишивши тіло на місці злочину та прихопивши із собою особисті речі потерпілої, чоловік утік.

Судом апеляційної інстанції доводи обвинуваченого та його захисника про його непричетність до скоєних злочинів визнано безпідставними.

За результатами апеляційного розгляду вказаний вирок у частині засудження особи за пред’явленням обвинуваченням залишено без змін та вступив у законну силу.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

Exit mobile version