Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

За виправдовування російської агресії та шахрайство на ₴2,2 млрд. до 12 років ув’язнення засуджено нардепа IV-VIII скликань

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Київської міської прокуратури судом оголошено обвинувальний вирок народному депутату України IV-VIII скликань, що з 2019 року перебуває у рф.

Прокурором у суді доведено, що колишній народний депутат упродовж 2022 року опублікував на своїй сторінці у Фейсбук дописи, у яких містяться наративи про відсутність збройної агресії проти України та закликав мешканців тимчасово окупованих території погоджуватись на співпрацю з окупантами.

При цьому упродовж 2008-2014 років обвинувачений був бенефіціаром групи підприємств, які займалися складанням та продажем автомобілів з рф. Прикриваючись фінансовою кризою 2008 року, він оформив у банку кредитну лінію на понад 50 млн доларів США та не повернув загалом майже 2,2 млрд гривень.

У прокуратурі не називають ім’я засудженого, але з обставин справи випливає, що йдеться про Святаша, пише УП.

Вироком Печерського районного суду м. Києва екснардепа визнано винним та засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Судовий розгляд відбувався порядку in absentia за відсутності обвинуваченого, але за участю захисника за договором з обвинуваченим.

Київська міська прокуратура

Exit mobile version