Загибель дитини в Сумах: затримано керівника та співробітника ТОВ «Міськсумиліфт»

Сумською місцевою прокуратурою погоджено повідомлення про підозру керівникові Товариства з обмеженою відповідальністю «Міськсумиліфт» та майстрові-електромонтеру вказаного товариства, злочинні дії чи бездіяльність яких призвели до загибелі 2,5-місячного немовляти.

Трагедія сталась 2 січня 2019 року близько 16.10 в м. Суми по вул. Супруна. Попередньо встановлено, що жінка разом зі свекром та малюком, який перебував у колясці, повертались із прогулянки. Всі разом вони піднялись ліфтом на 9 поверх, а коли дорослі вийшли на площадку, коляску з малюком затисло дверима, а ліфт почав опускатись донизу. Від отриманих травм малюк помер.

За результатом першочергових слідчих дій співробітниками поліції та Управління захисту економіки в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури встановлено, що капітальний ремонт зазначеного ліфта проведено в жовтні 2017 році з гарантійним терміном експлуатації – 2 роки. Однак вже через півроку від жителів під’їзду почали надходити скарги на його роботу. При цьому, керівник Товариства з обмеженою відповідальністю «Міськсумиліфт» не вжив жодних дієвих заходів, щоб усунути недоліки та забезпечити належну експлуатацію ліфта.

Як з’ясувалось, 29 грудня 2018 року жителі вказаного під’їзду вкотре поскаржились на некоректну роботу підйомника. На виклик прибув майстер-електромонтер Товариства з обмеженою відповідальністю «Міськсумиліфт», який здійснив втручання в автоматизовану систему роботи ліфта, що дозволило йому рух із відкритими дверима.

Керівнику та майстрові-електромонтеру Товариства з обмеженою відповідальністю «Міськсумиліфт» інкриміновано ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель дитини) КК України. Дії керівника, окрім вищезазначеної статті, також кваліфіковано за ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Досудове слідство триває.

Довідково: підозрюваним загрожує до 8 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Сумської області

You may also like...