Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Закупівля дорожньої солі неналежної якості зі збитками в ₴11 млн. – підозрюють посадовицю КП ШЕУ Святошинського району

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури м.Києва повідомлено про підозру уповноваженій особі з питань проведення закупівель КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Святошинського району м. Києва» у неналежному виконанні своїх службових обов‘язків що спричинило збитки на понад 11 млн грн (ч. 2 ст. 367 КК України).

Встановлено, що в листопаді 2023 року комунальне підприємство та приватна організація уклали договір на поставку дорожньої солі на суму понад 11 млн грн.

Проведеними аналітичними дослідженнями та оцінкою відповідності солі чинному ДСТУ встановлено, що поставлена сіль – це не сіль вищого гатунку, як це вказано у документах, а сіль другого класу.

За даними слідства, посадовиця при розробленні та затвердженні тендерної документації не врахувала відповідне ДСТУ на дорожню сіль, що призвело до поставлення продукції невідповідної якості на суму понад 11 млн грн.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СВ Святошинського УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу УСР в м. Києві ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Київської міської прокуратури

Exit mobile version