Засуджено до 5 років чоловіка, який привіз наркотики до Харкова

За підтримання публічного обвинувачення Слобідською окружною прокуратурою м. Харкова Ленінський районний суд м. Харкова від 09.04.2021 визнав винним чоловіка за фактом незаконного придбання, зберігання та перевезення наркотичних засобів в особливо великих розмірах без мети збуту (ч. 3 ст. 309 КК України ) та призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Досудовим розслідування було встановлено, що чоловік 1964 року народження, на початку грудня 2020 року, перебуваючи у м. Одеса на ринку «7-й кілометр», у невстановлених осіб придбав наркотики з метою подальшого особистого вживання без мети збуту.

Того ж дня незаконно перевіз до м. Києва, де в орендованій ним кімнаті гуртожитку розділив наркотики на частини, одну з яких помістив до полімерного пакунку, а іншу розподілив до двадцяти п`яти паперових згортків.

17.12.2020, помістивши вищевказані наркотичні засоби до своєї сумки із особистими речами, чоловік приїхав до м. Харкова, зайшовши до станції  метро «Південний вокзал», де у вестибюлі на його сумку відреагував службовий собака.

На запитання правоохоронців під час встановлення особи, чи має він при собі речі, виключені з цивільного обігу, чоловік повідомив про наявність у нього наркотичного засобу «героїн» та «канабіс», які були вилучені під час слідчих дій.

Надалі чоловіка було затримано в порядку ст.208 КК України.

На дослідження вилучені об`єкти, згідно висновку експерта є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено – героїном, загальна маса складає: 18,500 г, маса героїну складає 11,711 г, та особливо небезпечним наркотичним засобом – канабісом, масою 169,608 г.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

You may also like...