Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Засуджено мешканця Броварів, який заволодів автівкою товариша, на якій згодом вчинив смертельну ДТП

За публічного обвинувачення Галицької окружної прокуратури міста Львова та Львівської обласної прокуратури 24-річного мешканця Броварів визнано винним у незаконному заволодінні транспортним засобом та  порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 289, ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Йому призначено покарання у вигляді 5 років 1 місяця позбавлення волі. Також позбавлено права керування транспортними засобами строком на 5 років.

Прокурор в суді довів, що у січні 2023 року обвинувачений реалізував план незаконного заволодіння транспортним засобом «Hyundai Sonata», який був у користуванні товариша.

Напередодні вони розпивали алкогольні напої у квартирі знайомого в одному з районів Львова. Обвинувачений ще тоді просив дозволу покататись на автівці, проте товариш категорично відмовив. Однак вночі, коли той заснув, фігурант потайки взяв ключі від автомобіля, які лежали на столі, сів у авто та поїхав до своєї орендованої квартири. Коли закінчилась комендантська година, чоловік мав намір повернутися назад до помешкання товариша, проте вирішив ще поїздити, в результаті чого опинився за межами міста. Порушуючи правила дорожнього руху, він здійснив наїзд на пішохода та в подальшому зіткнувся з нерухомою вантажівкою.

Внаслідок завданих травм потерпілий помер на місці.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №1 Головного управління Національної поліції у Львівській області та слідчі Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури

Exit mobile version