Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Засуджено водія легковика, який збив людину на переході та залишив місце ДТП

За підтримання публічного обвинувачення обласною прокуратурою Орджонікідзевський районний суд м. Харкова від 15.04.2021 визнав винним чоловіка у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, а також завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані (ч. 1 ст. 135, ч. 3 ст. 286 КК України) та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років та 6 місяців з позбавленням права керувати транспортним засобом на 3 роки.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 17.08.2020 приблизно о 22:00 годині 19-річний молодик керував автомобілем «Фольксваген» зі швидкістю понад 100 км/год в Індустріальному районі міста Харкова.

Рухаючись по вказаній дорозі, водій,  ігноруючи дорожній знак, який обмежував швидкість до 40 км/год, наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, не переконавшись, що на переході немає людей, продовжив рух не надавши дорогу 21-річному пішоходу, внаслідок чого скоїв наїзд на чоловіка.

Надалі водій, усвідомлюючи скоєне, зник з місця події, залишивши потерпілого в небезпеці у безпорадному стані, за відсутності у хлопця можливості вжити заходів до самозбереження.

У результаті ДТП 21-річний пішохід загинув на місці.

Водій легковика вину в скоєному кримінальному правопорушенні визнав повністю.

Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області.

Вирок суду набере законної сили після сплину строків на апеляційне оскарження.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

Exit mobile version