Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Затримано групу осіб, які вимагали у жителя Одеси 150 тисяч гривень

Погрожуючи потерпілому, фігуранти хотіли отримати від нього надуманий борг, за що на 12 років можуть потрапити за ґрати.

Троє одеситів 33, 36 та 37 років понад місяць переслідували малознайомого 24-річного містянина і тероризували надуманими борговими зобов’язаннями, залякуючи фізичною розправою, якщо не сплатить 150 тисяч гривень.

Під час одного з таких спілкувань потерпілий передав трьом зловмисникам 6000 гривень. Наступна зустріч сталася випадково, коли двоє з фігурантів побачили «боржника» у міському кафе. Під їхнім психологічним натиском і погрозами потерпілий віддав ще 1000 гривень та 500 доларів.

Поліцейські затримали двох ділків відразу після отримання грошей від одесита. У них вилучили кошти, здобуті злочинним шляхом, мобільні телефони та інші речі, що мають доказове значення у справі.

«За наявності достатніх доказів ми повідомили усім трьом фігурантам про підозру у вимозі передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим, обмеження його прав, свобод та законних інтересів, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України та карається позбавленням волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. За нашим клопотанням суд обрав затриманим підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Третього фігуранта оголошено в розшук. Вживаються заходи щодо його затримання», – розповіла слідча відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 Христина Скочинська.

Затримали зловмисників та задокументували їх протиправні дії слідчі Одеського районного управління поліції № 1 спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України в Одеській області під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси.

Одеське районне управління поліції № 1

Exit mobile version