Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Затримано трьох поплічників рашистів, які підпалювали військові авто у Харкові та на Прикарпатті

Служба безпеки та Національна поліція затримали ще трьох молодиків, які за завданням рф палили військові позашляховики Сил оборони у різних регіонах України.

За даними слідства, підривну діяльність фігурантів координували російські спецслужби, які обіцяли гроші за знищені авто українських захисників.

Для вчинення підпалів зловмисники використовували легкозаймисті суміші, а потім фіксували загоряння на камери власних телефонів для «звітності» перед окупантами.

Так, в Івано-Франківській області:
затримано 15-річного місцевого жителя та його 18-річного родича, які підпалили три позашляховики ЗСУ, що проходили техобслуговування після виконання бойових завдань на передовій.

Молодики об’їжджали на велосипедах територію району, де відслідковували авто українських військ. Після виявлення потенційних цілей зловмисники фотографували їх та відправляли на «погодження» замовнику.

Потім за інструкцією «куратора» фігуранти виготовляли легкозаймисту суміш, обливали військові авто та підпалювали.

У Харкові:
затримано 22-річного контрактника-дезертира, який самовільно залишив військову частину і переховувався в обласному центрі.

Фігурант активно шукав «легкого заробітку» на Телеграм-каналах. На одному з таких інтернет-ресурсів на молодика «вийшов» представник російської розвідки та запропонував йому гроші в обмін на співпрацю.

За вказівкою ворога молодик протягом однієї ночі підпалив одразу шість позашляховиків українських військ.

Правоохоронці затримали його, коли він намагався втекти з місця злочину.

Обидва зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує від 8 до 10 років тюрми.

Крім того, вирішується питання щодо притягнення до відповідальності неповнолітнього фігуранта.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Івано-Франківській та Харківській областях спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласних прокуратур.

Служба безпеки України

Exit mobile version