Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Заволодіння близько ₴400 тис. при будівництві амбулаторії на Харківщині

Під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області повідомлено про підозру директору ТОВ за фактом заволодіння чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великому розмірі  (ч. 4  ст. 191 КК України).

Як розповів прокурор прокуратури Харківської області Денис Коновалюк, встановлено, що директор одного з івано-франківських товариств з обмеженою відповідальністю заволодів бюджетними коштами під час будівництва амбулаторії загальної практики сімейної медицини на Харківщині.

Очільник товариства зависив фактичний обсяг виконаних робіт в ході будівництва вказаної амбулаторії: до актів виконаних робіт внесено неправдиві відомості про обсяги робіт. Такими протиправними діями державі завдано збитків на суму близько 400 тис. грн.

Довідково: Влітку 2019 року замовником було розірвано договір про будівництво амбулаторії внаслідок неналежного виконання будівельних робіт зі сторони зазначеного ТОВ. У результаті в 2019 році будівництво амбулаторії  не було завершено своєчасно, та триває і по цей час.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідче управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснює УСБУ в Харківській області.

Наразі досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Харківської області

Exit mobile version