Жінка ножем нанесла шість ударів співмешканецю, замотала труп у плед та вивезла в лісосмугу

Прокуратурою Сумської області підтримано публічне обвинувачення стосовно 46-річної роменчанки, яка позбавила життя свого співмешканця, а потім намагалась приховати його труп.

Подія сталась 8 серпня 2015 року в м. Ромни приблизно о 18 годині. До обвинуваченої прийшов її співмешканець. Між ними виникла сварка, яка закінчилась тим, що жінка ножем нанесла шість ударів у область тулуба чоловіка. Від отриманих травм співмешканець помер на місці. Добре розуміючи, що вона накоїла та якими можуть бути наслідки, жінка зателефонувала родичу, а коли той прийшов, то попросила допомогти приховати тіло. Чоловік відмовився і порадив викликати поліцію, після чого пішов додому.

Провівши ніч у роздумах поруч із бездиханним чоловіком, жінка знову зателефонувала своєму родичеві й благала про допомогу. Чоловік піддався на вмовляння, приїхав на автомобілі й вони разом замотали труп у плед та вивезли в лісосмугу за місто.

Тіло чоловіка виявили лише 20 серпня 2015 року, довгий час правоохоронцям не вдавалося знайти вбивцю. Однак, коли було змінено підслідність, то за належного процесуального керівництва прокуратури Сумської області правоохоронці встановили особу, причетну до скоєння вбивства.

На суді жінка свою провину не визнала. Стверджувала, що була у ванній, коли почула, що чоловік повернувся. Через декілька хвилин вийшла і побачила, що він увесь у крові й без ознак життя. Злякалась, що подумають на неї, тому зателефонувала родичеві.

За вироком Конотопського міськрайонного суду від 20 травня 2019 року обвинувачену визнано винною за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України) та засуджено до 10 років позбавлення волі.

Водночас родич жінки, який допомагав їй приховати тіло, визнав свою вину і у 2016 році був засуджений до 1 року обмеження волі, при цьому звільнений від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік. Його дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 396 (приховування злочину) КК України.

You may also like...