Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Жінку судитимуть за розбещення малолітньої доньки

Ювенальними прокурорами Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканки Сумщини за фактами розбещення малолітньої доньки, примушування її до участі у створенні дитячої порнографії, а також виготовлення, зберігання предметів порнографічного характеру, що містять дитячу порнографію та їх розповсюдження (ч. 2 ст. 156, ч. 4, ч. 5 ст. 301 (у редакції до 18.02.2021 ), ч. 1 ст. 301-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що жінка з 2017 року, коли дитині було лише 5 років, вчиняючи домашнє насильство, примушувала доньку до участі у створенні порноконтенту та фіксувала це на камеру. Надалі фото- та відеозображення з відвертими сценами сексуальної поведінки матір зберігала і розповсюджувала через мережу Інтернет.

Під час обшуків за місцем проживання обвинуваченої на мобільному телефоні та флеш-накопичувачах правоохоронці виявили та вилучили численні фото та відео дитячої порнографії.

Потерпілу дитину вилучено з небезпечного середовища до центру соціально-психологічної реабілітації, де їй надається відповідна допомога.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Офіс Генерального прокурора

Exit mobile version