Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Жителя Черкаського району засуджено до 4 років позбавлення волі за ДТП, в якій постраждали діти

За публічного обвинувачення ювенальних прокурорів Золотоніської окружної прокуратури судом визнано винним жителя Черкаського району Черкаської області за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортирним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що заподіяли потерпілому тяжке тілесне ушкодження (ч. 2 ст. 286-1 КК України).

Його засуджено до реальної міри покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 5 років.

Прокурори у суді довели, що у квітні 2024 року, 32-річний чоловік керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Не впоравшись з керуванням, на території Золотоніського району, на автодорозі Бориспіль-Запоріжжя допустив з’їзд керованого ним автомобіля з проїзної частини на узбіччя, де в’їхав у  дерево.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди три пасажири автомобіля, серед яких 2 дитини, отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, в тому числі малолітня потерпіла отримала тяжкі тілесні ушкодження.

До набрання вироком законної сили стосовно обвинуваченого залишено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом Золотоніського районного відділу поліції ГУНП в Черкаській області.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

Exit mobile version