Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Жителя Кіровоградщини викрили в інтернет-шахрайстві (схема)

Зловмисник ошукував громадян, які продавали товари на одній із онлайн-платформ. Правоохоронці встановлюють коло потерпілих осіб та суму завданих збитків.

Протиправну діяльність особи задокументували співробітники кіберполіції в Кіровоградській області спільно зі слідчими та оперативними працівниками Олександрійського районного відділу поліції, під процесуальним керівництвом окружної прокуратури.

Правоохоронці встановили, що 31-річний мешканець області під виглядом купівлі пропонував продавцям скористатися послугою безпечної доставки. Для оформлення надсилав фішингове посилання на підроблений сайт, що мав вигляд справжнього. Після введення реквізитів своїх банківських карт, громадяни втрачали кошти.

Правоохоронці провели обшук за місцем проживання зловмисника, у результаті якого вилучили речові докази, що вказують на причетність особи до протиправної діяльності.

Розслідування проводиться в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Правоохоронці нагадують правила безпеки, щоб не стати жертвою шахраїв під час продажу товарів в інтернеті:

За матеріаламивідділу протидії кіберзлочинам
в Кіровоградській області ДКП Нацполіції України

Exit mobile version