Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Жителя Одеського району затримали за підозрою у вбивстві цивільної дружини

Потерпіла померла вдома через травми, яких зазнала від чоловіка під час сімейної сварки. Правопорушник викликав додому «швидку» та поліцію, але не зізнався у скоєному. Натомість сказав, що співмешканка останнім часом погано почувалася. Правоохоронці викрили чоловіка в обмані. Йому загрожує до 10-ти років ув’язнення.

Подія сталася на початку вересня в одному з населених пунктів Южненської міської громади. Прибувши за викликом 55-річного чоловіка щодо загибелі його 45-річної цивільної дружини, медики констатували смерть жінки, а слідчі направили тіло на судово-медичну експертизу для встановлення причини. Та за попереднім висновком експертів стало відомо, що вона померла від спричинених їй тілесних ушкоджень внутрішніх органів.

Поліцейські провели низку слідчо-оперативних заходів і з’ясували, що трагічній події передувала  побутова сімейна сварка, під час якої чоловік вдарив співмешканку декілька разів коліном у живіт. Потерпіла впала, а зловмисник покинув будинок. Згодом він повернувся, виявив жінку без ознак життя і подзвонив в екстрені служби. Врешті, чоловік пояснив правоохоронцям, що не зізнався у всьому одразу, бо боявся відповідальності.

Поліцейські затримали правопорушника в процесуальному порядку і повідомили йому про підозру в умисному тяжкому тілесному ушкодженні, що спричинило смерть потерпілої. Згідно з ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України, йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

За клопотанням слідчих суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває. Процесуальне керівництво у справі здійснює Доброславська окружна прокуратура.

Одеське районне управління поліції № 2

Exit mobile version