Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Жителя Первомайська судитимуть за заклики до захоплення влади, виправдовування агресії РФ та розповсюдження інформації про переміщення ЗСУ

Первомайською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя м. Первомайськ за фактами поширення  матеріалів, у яких міститься заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України та тимчасової окупації частини території України, поширення інформації про переміщення озброєння територією України (ч. 2 ст. 109,  ч.1 ст.114-2 , ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Слідством встановлено, що 48-річний зловмисник організував діяльність регіонального «відділення» забороненої в Україні «партії шарія». Він створив Телеграм-канал, до якого увійшли колишні члени Первомайського осередку партії. Через цей канал обвинувачений поширював інформацію, яка  виправдовувала дії рф, підтримувала окупацію території України, закликала до захоплення державної влади, а також містила відомості про направлення і переміщення військової техніки Сил оборони.

Обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювалось СБУ в Миколаївській області.

Йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Миколаївська обласна прокуратура

 

Exit mobile version