Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Злочинна група завдала збитків магістральним нафтопроводам України майже на мільйон гривень

Зловмисники незаконно «врізались» у нафтопровід в Рівненській області та за допомогою спецтехніки викачали з державного нафтопроводу 27 тисяч літрів нафти, вартість якої становить 600 000 грн. Ще триста тисяч гривень становлять збитки від пошкоджень нафтових труб. За скоєне фігурантам загрожує до 12 років в’язниці.

Поліцейські встановили, що організатором оборудки є 52-річний мешканець міста Самбір, який залучив до схеми трьох безробітних мешканців Закарпаття та Львівщини, а також одного працівника підприємства, що займається прокладанням траншей та труб під землею.

Зловмисників правоохоронці затримали безпосередньо на місці злочину. Крім цього, поліцейські з’ясували, що спільники планували вчинити аналогічний злочин на Закарпатті.

В лютому 2024 року всім п’ятьом порушникам слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 185 – крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах організованою групою та ч. 2, ч. 3 ст. 292 Кримінального Кодексу України – пошкодження магістральних нафтопроводів, вчинені організованою групою.

Наразі слідчі Нацполіції завершили досудове розслідування та скерували обвинувальні акти до суду для розгляду справи по суті. Фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво в провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід — Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції.

Департамент комунікації Національної поліції України
(за матеріалами ГСУ НПУ)

Exit mobile version