Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Зловмисник 4 місяці орендував квартиру у столиці за підробленими квитанціями

Фігурант, користуючись чужими документами, подобово винаймав квартиру у Подільському районі, надсилаючи ріелтору фальшиві чеки про оплату. Загалом ділок «сплатив» агентству з нерухомості понад 130 тисяч гривень за житло, доки аферу з квитанціями не виявили менеджери фірми. Підозрюваному загрожує до трьох років позбавлення волі.

До поліції Києва звернулась жінка із повідомленням про шахрайські дії з боку клієнта. Заявниця розповіла, що працює в агентстві нерухомості та представляє інтереси власника оселі у Подільському районі. На початку року до неї в онлайн-режимі звернувся чоловік, який виявив бажання орендувати квартиру подобово.

Як з’ясували у подальшому поліцейські, киянин отримав доступ та зробив скріншоти додатку “Дія” та картки “Монобанк” свого знайомого та під іменем останнього, надсилав представниці орендодавця підроблені квитанції про оплату. Так, упродовж чотирьох місяців киянин «сплатив» за житло понад 130 тисяч гривень, доки аферу з квитанціями не виявили менеджери фірми.

Співробітники відділу кримінальної поліції Подільського управління поліції встановили, що до скоєння злочину причетний 23-річний місцевий мешканець, раніше судимий за аналогічну шахрайську схему та наркозлочини. Слідчі оголосили фігуранту про підозру по 27 епізодам кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство. Киянину загрожує до трьох років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

Exit mobile version