Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Зловмисники завозили кокаїн в Україну під виглядом порошку для прання

В Одесі правоохоронці затримали двох осіб, причетних до міжнародного наркотрафіку та вилучили кокаїну на понад 2 300 000 гривень. Обом фігурантам повідомлено про підозри. Їм загрожує до 12 років в’язниці.

За даними правоохоронців, налагодив контрабанду наркотиків з Нідерландів мешканець Одеси. Там він придбав кілограм наркотиків і для доставлення їх в України залучив як кур’єра свою знайому.

На власному авто жінка поїхала за кордон і забрала пакунок у продавця. Щоб не привертати увагу під час проходження митного контролю, заховала товар у коробки з-під порошку для прання.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Одеса Нацполіції та слідчі управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області затримали двох зловмисників в Одесі. У них вилучили кілограм кокаїну, вартість якого за цінами “чорного” ринку становить понад 2 300 000 гривень.

Обох фігурантів затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлено підозру за ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичного засобу) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з конфіскацією майна.

Наразі чоловік перебуває під вартою, жінка – під цілодобовим домашнім арештом.

Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснює – Київська обласна прокуратура.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

Exit mobile version