Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Багатостраждальне метро на Виноградар продовжать будувати 30 місяців

Укладено договір на продовження робіт. Переможцем тендеру стало ТОВ «Група компаній «Автострада».

Київський метрополітен уклав договір на продовження робіт із будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену в напрямку житлового масиву Виноградар. Переможцем тендеру стало ТОВ “Група компаній “Автострада”.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби КП “Київський метрополітен”.

Закупівлю проводили на електронній платформі публічних закупівель Prozorro.

Зазначається, що строк виконання будівельних робіт складає 30 місяців, а їхня вартість становить 13 785 000 000,00 грн.

Зараз триває оформлення всіх дозвільних документів, що передбачені законодавством, і передавання будівельних майданчиків підрядній організації. Після цього розпочнуться безпосередньо будівельні роботи.

“Будівництво метро на Виноградар – важливий міський проєкт, реалізація якого забезпечить житловий масив Виноградар і мешканців Подільського району швидкісним пасажирським транспортом, а також цілодобовими надійними укриттями”, – зазначили у “Київському метрополітені”.

Наразі на об’єкті побудований правий перегінний тунель протяжністю майже 1 250 метрів від станції “Мостицька” до станції “Сирець”. Крім того, завершене будівництво основних конструкцій перегінного вентиляційного вузла. Також частково влаштовані огороджувальні конструкції методом “стіна в ґрунті”, кріплення котловану металоконструкціями. Споруджені основні конструкції суміщеної тягової підстанції, частково збудовані двоярусні тунелі та інше.

У грудні 2023 року КП “Київський метрополітен” у судовому порядку розірвав договір з АТ «Київметробуд» через незадовільні терміни виконання будівельних робіт.

Також за позовом Київського метрополітену у судовому порядку вирішується питання щодо стягнення частини авансу, використання якого не підтверджено відповідними актами виконаних робіт, а також штрафних санкцій. // LB.ua

Exit mobile version