Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Після відключного «здихання» холодильників «неелітного» населення уряд готує зростання податків

Уряд запланував до кінця року додатково отримати в державний бюджет 138,7 млрд грн за рахунок додаткових надходжень від податків

В четвер, 18 липня, Кабінет міністрів схвалив проєкт змін до державного бюджету на 2024 рік щодо збільшення фінансування сектору безпеки і оборони на 495,3 млрд гривень, а також проєкт змін до Податкового кодексу щодо збільшення податкових надходжень на загальну суму 138,7 млрд гривень. Про це повідомив заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

На військову, спеціальну техніку та обладнання передбачено додатково 256,1 млрд грн.

А ще є інші видатки – на 120,7 млрд грн.

Проєктом змін також передбачено скорочення видатків державного бюджету на 65 млрд грн.

Для покриття додаткових видатків та забезпечення збалансування показників бюджету передбачено збільшити доходи загального фонду державного бюджету на 214,5 млрд грн, зокрема за рахунок збільшення податкових надходжень. Також заплановано додаткове фінансування загального фонду бюджету за рахунок боргових операцій на суму 220 млрд грн.

Зокрема, йдеться про:

Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив, що найближчим часом Верховна Рада розгляне урядовий законопроєкт про перегляд Державного бюджету України на 2024 рік. За його словами, повний текст урядового законопроекту сьогодні-завтра будуть на сайті парламенту.

«Парламент та Уряд завжди оперативно реагують на запити військових, тому в мене немає сумнівів, що запропоноване збільшення видатків буде підтримано народними депутатами», – запевнив Гетманцев.

Також він оприлюднив аналіз запропонованих урядом змін до держбюджету від голови бюджетного комітету Ради Роксолани Підласої.

На потреби оборони пропонується додатково спрямувати 495,3 млрд грн, зокрема:

Планується скорочення витрат загалом на 65,7 млрд грн, у тому числі на обслуговування державного боргу (на 61,8 млрд грн) та на виконання державою гарантійних зобов’язань за позичальників, що отримали кредити під державні гарантії (на 3,9 млрд грн).

Окрім змін параметрів державного бюджету на 2024 рік, уряд також ініціює врегулювання ряду питань, пов’язаних з організацією бюджетного процесу цього року.

Нагадаємо, загальні видатки держбюджету на 2024 рік становлять 3,355 трлн гривень, з них на оборону – 1,685 трлн грн.

Exit mobile version