Польща анонсувала посилені перевірки на кордоні з Україною

Варшава побоюється, що надмірний імпорт товарів із України, які не відповідають вимогам ЄС, загрожує конкурентоспроможності польського сільського господарства

Польський уряд анонсував посилення контролю й перевірок на кордоні з Україною. Про це повідомило міністерство сільського господарства та сільського розвитку Польщі у соцмережі X (Twitter).

«Надмірний імпорт сільськогосподарської продукції з України, яка не відповідає виробничим вимогам ЄС, загрожує конкурентоспроможності польського сільського господарства», – йдеться в повідомленні міністерства.

Також заступник міністра опублікував фото неякісної замороженої малини, яку розвернули на кордоні.

Нагадаємо, що польські перевізники, які з листопада блокують прикордонні переходи з Україною, досягли згоди з урядом і пообіцяли 17 січня призупинити свій протест. Черги з вантажівок на польсько-українському кордоні мали зникнути протягом наступних кількох днів. Однак згодом польські фермери знову анонсували масштабний протест через погіршення ситуації в галузі і напливу агроімпорту з України.

Перед цим польські перевізники завершили блокаду пунктів пропуску на кордоні з Польщею.

До слова, Європейська комісія виділила 230 млн євро допомоги для польських фермерів, щоб відшкодувати їхні збитки, які завдало вторгнення Росії в Україну.

Як повідомлялося, 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин». Серед основних вимог було – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

You may also like...