Генасамблея ООН схвалила резолюцію про захист прав людини в окупованому Криму

Генасамблея ООН ухвалила резолюцію, яка закликає Російську Федерацію припинити порушення прав людини в АР Крим та м.Севастополь.

Про це на своїй сторінці у Facebook віцеголова комітету ООН з інформації Олег Ніколенко.

Він зазначив, що за резолюцію проголосували 65, а проти – 23 члени Генасамблеї.

“Таким чином, попри значну протидію РФ, яка подекуди зводилася до відкритих погроз, Україні вдалося провести в ООН два вкрай важливі документи – про проблему мілітаризації Кримського півострова, а також про захист прав людей, які вимушені жити в умовах окупації. Зазначені резолюції доповнять набір політико-дипломатичних інструментів боротьби за відновлення суверенітету та територіальної цілісності нашої держави. Як би того не хотіли в Москві, «кримське» питання не закрите і зберігатиметься на міжнародному порядку денному”, – написав Ніколенко.

Він зауважив, що прийняття резолюції дає чітке розуміння серед партнерів про те, що неправомірна діяльність Росії в та навколо Криму стосується не лише інтересів України, але й їхньої національної безпеки. Відповідно, тиск зберігатиметься.

“Хочу одразу заспокоїти скептиків. Попри міжнародно-правове невігластво, РФ є елементом системи міжнародних відносин, для якої резолюції ООН мають значення. Ухвалені рішення, скоріш за все, не будуть виконувати в Кремлі, але на них будуть зважати у Вашингтоні, Брюсселі, Токіо чи Веллінгтоні. Як каже китайська народна мудрість, варто боятися не того, хто вивчає тисячу різних ударів, а того, хто вивчає один удар тисячу разів. Наша зброя у послідовності. У поєднанні з іншими кроками, рано чи пізно, критична маса настане”, – додав Ніколаєнко.

Нагадаємо, що 9 грудня Генасамблея ООН ухвалила резолюцію, яка закликає Російську Федерацію вивести свої війська з Кримського півострова та припинити тимчасову окупацію території України.

В резолюції також вказали ряд вимог до Російської Федерації, як до держави-окупанта. // “Прямий”

You may also like...