Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Глави МЗС США та Британії прибули до Києва

ЗМІ писали, що Блінкен може повідомити про дозвіл від США на удари вглиб РФ ракетами ATACMS.

Державний секретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Британії Девід Леммі в середу, 11 вересня, прибули до Києва для проведення низки зустрічей з українськими офіційними особами, в тому числі з президентом Володимиром Зеленським, повідомляє Reuters.

Блінкен і Леммі прибули до України в критичний момент, коли Київ закликає союзників надати дозвіл на удари вглиб російської території західною зброєю.

Дипломати заявили про плани спільного візиту до Києва ще вчора, 10 вересня, під час зустрічі в Лондоні. За словами Леммі, це “перший подібний спільний візит за останні десять років”, який продемонструє прихильність Заходу до України.

Журналістка Axios Джуліґрейс Бруфке з посиланням на слова голови Комітету закордонних справ Палати представників США Майкла Маккола повідомляла, що Блінкен під час візиту до Києва оголосить про дозвіл Вашингтона на удари вглиб РФ американськими далекобійними ракетами ATACMS.

Президент США Джо Байден заявив, що запит України на використання зброї, наданої Штатами, для ударів по російській території “опрацьовується”. FT писала, що в адміністрації Байдена розділилися в поглядах на це питання: більш відкритий до прохання Києва Державний департамент “протистоїть” Пентагону й розвідувальному співтовариству Штатів. // Дзеркало тижня

Exit mobile version